Та все тому, що художники переглядають величезну кількість картин, а коли пишуть свою роботу у них спрацьовує фотографічна пам'ять, вони вже не пам'ятають це їх придуманий образ або вже вони десь бачили таке.
Звичайно плагіат це зло, хтось намагався придумував, потім знаходиться людина або люди, які щось там додають або переробляють - ось і виходить плагіат.
Оформіть реєстрацію авторського права на свої картини, тоді зможете домогтися справедливості якщо ваші картини скопіюють або сплагіатять. Але при цьому потрібно пам'ятати, що витратите багато нервів, часу і грошей, і іноді це того не варто. Але що робити - вирішувати вам.
Ось навчу як правильно плагіат робити, це шукаємо вподобане фото або фотографію картини - потім додаємо або зменшуємо наприклад пару ялинок великих і маленьких, робимо сонечко більше і яскравіше і все наш плагіатовскій шедевр готовий.
Наприклад мені потрібно написати Африку, а поїхати я туди не можу, тоді я беру фото в інтернеті за основу і пишу своє за цією фотографією. Тоді це не буде плагіатом. Але це тільки моя думка.